Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ζαρκαδίσια μανιτάρια σνίτσελ

Μανιτάρια σνίτσελ
Υλικά
• Μανιτάρια του βουνού (ζαρκαδίσια ολόκληρα,
πόρτο μπέλο του εμπορίου)
• Αβγό
• Αλεύρι
• Φρυγανιά τριμμένη
• Λάδι για τηγάνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και με τα δάχτυλά μας τα πιέ-
ζουμε ελαφρά για να ανοίξει λίγο η καμπύλη πλευρά τους.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, και τα περνάμε πρώτα από
το αλεύρι, ύστερα από το αβγό και, τέλος, από την τριμμένη
φρυγανιά. Βάζουμε το λάδι να κάψει λίγο και τηγανίζουμε τα
μανιτάρια, για να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα
βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε
ζεστά, αφού τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα
συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας και φρέσκια σαλάτα.
Μικρό μυστικό
Όταν έχουμε μαζέψει πολλά ζαρκαδίσια μανιτάρια, τα βάζουμε στην κατάψυξη, το καθένα χωριστά, σε σακούλες ψυγείου και τα μαγειρεύ-
ουμε χωρίς να τα ξεπαγώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου